Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг Віталіні з Києва

25.01.2021

Віталінi з Києва відразу після народження поставили страшний діагноз: повна глухота. Пригнічені горем батьки почали довідуватися про хворобу та як допомогти доньці почути світ. А потім несподівано для всіх дівчинка почала реагувати на звуки. Згодом стало ясно, що дивовижного зцілення не сталося. Віталіна чула, але не настільки добре, щоб навчитися говорити. Фахівці порадили негайно придбати слухові апарати. Вартість таких приладів виявилася для сім'ї непідйомною. За підтримкою батьки звернулися до Фонду Ріната Ахметова. Віталіна стала учасницею проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» і отримала від найвідомішого благодійника України сучасні слухові апарати.

– Спасибі величезне Фонду за цей проєкт, за те, що подарували нашій доньці можливість чути голоси і звуки. Вона зможе нормально розвиватися і говорити, – сказала мама дівчинки Ольга Луканіна.

Фонд Ріната Ахметова допомагає дітям з вадами слуху з 2007 року. У 2018 році для системної та масштабної допомоги таким малюкам було розпочато проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую!». Спочатку високочутливі апарати Фонд надавав дітям, які живуть у чотирьох областях південного сходу країни, але в 2020 році проєкт став загальнонаціональним. Високочутливі слухові апарати отримали 199 малюків з усієї України.