Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг тяжкохворій Тані Овсянниковій

11.05.2019

Ольга Овсянникова та її важкохвора дочка Таня покинули Донецьк із початком збройних дій.

Глава сімейства був змушений залишитися в рідному місті, щоб доглядати за паралізованою матір’ю. З рідними п’ятий рік доводиться жити порізно. У Тетяни серйозні проблеми зі здоров’ям через важке ураження мозку.

«Коли вона народилася, одразу почалися напади – відправили в реанімацію. Сказали, що дитина не виживе», – розповіла мама дівчинки.

Крихітку вдалося врятувати, але почалися напади епілепсії. Пізніше вони почастішали, тому про повернення додому не може бути й мови.

«Ми до конфлікту отримували безкоштовні ліки для доньки, і все було нормально. А зараз про безкоштовні ліки тут і мови не може бути», – каже батько дівчинки Ігор Овсянников.

Таня і її мама перебралися до Святогірська – допоміг Фонд Ріната Ахметова. Крім того, в рамках проекту «Ліки дітям» дівчинка регулярно отримує життєво важливі медикаменти.

«Ці препарати допомагають нам стримувати судоми, щоб вони не повторювалися й не було епілептичних нападів. Без цих препаратів ми жити не можемо. Дякую Рінату Ахметову за цю допомогу», – сказала Ольга Овсянникова.