Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Евакуйованих з Китаю українців зворушила допомога Фонду Ріната Ахметова

23.02.2020

Евакуйовані з Китаю українці, які наразі перебувають в обсервації в санаторії «Нові Санжари», отримали «набори турботи» Фонду Ріната Ахметова ввечері 22 лютого.

«Набори турботи» – це пледи, засоби особистої гігієни, халати й інші предмети першої необхідності. Три особливі набори в складі допомоги – дитячі, куди додатково увійшли розвиваючі ігри. Самі евакуйовані кажуть, що не переймаються за своє здоров'я. Температури ні у кого нема, як і скарг на самопочуття. Але, як зізнаються, виявилося непросто налагодити побут в умовах 14-денної обсервації. Банальні елементи домашнього вжитку та одягу виявилися дефіцитом.

 «Паста, щіточка та мильце! Клас!» – із такими радісними емоціями евакуйовані розпаковували набори.

«Дуже бракувало засобів гігієни, шампуню», – розповіли люди.

Тому «набори турботи» Фонду викликали у багатьох щирі емоції, адже завдяки їм стало набагато комфортніше.

«Велика подяка», – пише z_anastasiia_v, демонструючи одержаний набір. «Дякую», – позначає своє фото ще одна українка, яка перебуває в обсервації.

Також для евакуйованих з Уханю та їхніх родичів Фонд організував лінію психологічної допомоги. Отримати її можна за телефоном 0 800 509 001.

Допомога людям, які прилетіли в Україну з китайського Уханю, надана за особистим рішенням Ріната Ахметова. Визначення потреб в частині медичного забезпечення Фонд координує з Центром громадського здоров'я МОЗ України. Фонд готовий закупити тести для виявлення коронавірусу та одноразові захисні костюми для лікарів і медперсоналу.