Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Допомога Фонду для нас дуже важлива»: переселенка з Херсону розповіла про життя в окупації та переїзд до столиці

07.08.2022

З початку березня Херсон знаходиться під тимчасовою окупацією ворога. З кожним днем місто наближається до гуманітарної катастрофи. Юлія — одна з тих, кому вдалося врятуватися і виїхати на підконтрольну Україні територію, попри відсутність зелених коридорів із боку країни-агресора.

«До останнього дня ми жили в страху. Боїшся навіть вийти на вулицю, там просто хаос і божевільне свавілля», — згадує жінка.

Після чотирьох місяців життя під окупацією Юлії вдалося вибратися з міста. До початку повномасштабної війни вона працювала акторкою в Херсонському академічному обласному театрі ляльок. Тепер жінка шукає нове місце роботи в Києві, де змушена починати своє життя фактично з нуля.

Нині переселенка як ніколи потребує підтримки, тому вирішила звернутися до одного з районних управлінь соціального захисту населення, де й отримала гуманітарну допомогу від Фонду Ріната Ахметова.

«Дякую Фонду Ріната Ахметова за таку допомогу. Для нас переселенців, людей, які пережили такий важкий шлях, це дуже необхідно зараз», — зазнається жінка.

Допомога надається в рамках програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів».

Нагадаємо, що з 24 лютого 2022 року допомога від Ріната Ахметова охопила понад 11 млн мешканців України. Детальніше — за посиланням https://akhmetovfoundation.org/s/406323