Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До зустрічі на наступному «мирному літі»!

12.07.2019

Цього тижня завершився п’ятий сезон проекту «Мирне літо – дітям Донбасу» Фонду Ріната Ахметова. Його учасниками стали 500 хлопчиків і дівчаток, котрі живуть з обох боків лінії зіткнення та з сімей переселенців. А загалом за час роботи проекту курс літнього оздоровлення і психологічної допомоги пройшли понад 4500 дітей.

Цьогоріч відволіктися від повсякденності збройного конфлікту до табору «Перлина Донеччини» у Святогірську приїхали три двоюрідні сестрички з прифронтового Зайцевого. Завдяки різноманітним майстер-класам, кожна з них змогла вибрати заняття до душі. Так, 12-річна Саша несподівано відкрила для себе випалювання, а потім змогла залучити сестер Аліну та Машу.

«Це робота, яка вимагає великої уваги й посидючості. Складно, але я хотіла зробити гарний подарунок мамі, тому дуже старалася», – розповіла Саша.

Але навіть далеко від дому дівчатка щодня пам’ятали про рідних, телефонували та дізнавалися про їхні справи.

«Телефоную ввечері мамі й чую звуки обстрілу. А тут добре та спокійно. Особливо чудово, що можна в лісі гуляти. У нас із цим складно – навколо міни та розтяжки», – пояснила Аліна.

Завершення п’ятого сезону проекту Фонду сестри зустрічали відпочилими, засмаглими, в оточенні нових друзів, яких подарувало їм «мирне літо».

«Рінате Леонідовичу, щиро дякуємо за цей чудовий відпочинок», – кажуть Саша, Аліна та Маша.