Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Онучки разом вчитимуться чути»: маленькі Міла та Ангеліна з Маріуполя отримали суперсучасні слухові апарати від Фонду Ріната Ахметова

22.04.2024

Трирічна Міла та півторарічна Ангеліна — сестрички. Їхні мама й тато мають вади слуху, які успадкували обидві доньки. Родина є переселенцями з Маріуполя, які зараз мешкають у Дніпрі. Там бабусі дівчат звернулися до Фонду Ріната Ахметова за допомогою у слухопротезуванні онучок — нещодавно Міла та Ангеліна отримали суперсучасні слухові апарати, які підлаштовуються під особливості кожної дитини.

«Онучки у нас дуже веселі та розумні. Лікарі казали, що їм потрібні апарати найвищої якості, бо залишок слуху в них маленький. Ми запитали в центрі, де отримували гуманітарну допомогу, і нам розповіли, як подати заявку до Фонду Ріната Ахметова. Вже за місяць обом діткам дали апарати. Важливо, що вони разом вчитимуться чути. Це великий внесок в нашу сім’ю. Ми дуже вдячні Рінату Ахметову за таку допомогу», — ділиться Лариса, одна з бабусь.

У родини є багаторічний досвід виховання та розвитку дітей із вадами слуху: мама і тато дівчат слабочуючі. Лікарка-аудиометристка «Центру Слуху» Ірина Баник упевнена: у цій сім’ї родичі не складуть руки, а допоможуть дівчаткам правильно розвиватися далі.

«Слухові апарати дорогі, деякі родини не можуть їх собі дозволити. Фонд допомагає сім’ям, допомагає дітям розвиватися. Діти чутимуть в апаратах звуки, але для розвитку мовлення обов’язкові зайняття з сурдопедагогом. Тут і батьки, і бабусі розуміють, що треба робити. Я думаю, що в цій родині все буде добре», — каже лікарка.

«Діти надають силу життя. Хочеться жити та щоб всі навколо жили», — додає пані Лариса.

Допомогу в слухопротезуванні в рамках проєкту «Рінат Ахметов — Дітям. Тепер я чую» можуть отримати діти з вадами слуху віком до 7 років, які проживають або проживали в територіальних громадах у зонах бойових дій, окупації чи оточення. У рамках проєкту вже понад 240 дітей отримали змогу почути світ.

Якщо серед ваших рідних або знайомих є дитина, яка потребує протезування слуху, зверніться на безкоштовну гарячу лінію 0 (800) 509 001 (з понеділка по п’ятницю), або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU