Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Івано-Франківська область отримала «швидку»-позашляховик від Фонду Ріната Ахметова

23.09.2021

Фонд Ріната Ахметова передав суперсучасний автомобіль швидкої допомоги на базі TOYOTA LAND CRUISER 150 медикам КП «Пасічнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги» Надвірнянського району Івано-Франківської області. Одна з головних її переваг ‒ машина створена на базі позашляховика і здатна працювати навіть у найбільш важкодоступних районах.

За словами представника Фонду Катерини Свириденко, медики отримали автомобіль у рамках програми «Рінат Ахметов ‒ Порятунок життів».

‒ Завдяки програмі вже врятовано понад 1 мільйон життів. Фонд Ріната Ахметова надає безпрецедентну, системну та наймасштабнішу в історії України благодійну допомогу. Рінат Ахметов ‒ єдиний благодійник, який глобально підтримує сферу екстреної медицини в Україні. Фонд Ріната Ахметова ‒ лідер серед приватних благодійних фондів за кількістю переданого державним медичним установам висококласного обладнання, ‒ зазначила Катерина Свириденко.

Вона нагадала, що проєкти Фонду «200 швидких для України» і «Боротьба з COVID-19 в Україні» зробили справжню революцію в галузі надання допомоги. Вони вже рятують життя і здоров'я людей у масштабах країни. Так, за проєктом «200 швидких для України» державні медустанови в усіх областях отримали 200 сучасних спецавтомобілів. Це і «реанімації на колесах»  ‒ автомобілі для екстреної допомоги дорослим пацієнтам, і неонатальні автомобілі, обладнані апаратами ШВЛ для новонароджених, і медичні позашляховики, призначені для роботи в гірській місцевості та важкодоступних населених пунктах.

Медики високо оцінили роль допомоги Фонду, особливо наданої під час боротьби з епідемією.

‒ Велике спасибі як від себе особисто, так і від усього нашого персоналу за такий чудовий автомобіль. Нова «швидка» справді оснащена найсучаснішою технікою для надання невідкладної допомоги. Для наших медиків це чудовий подарунок і вагома підтримка. Дякуємо Фонду Ріната Ахметова, ‒ сказала Оксана Лавринович, директорка комунального підприємства «Пасічнянський некомерційний центр первинної медичної допомоги».

Її слова підтримав керівник сільради Пасічнянської територіальної громади.

‒ Такий автомобіль нам особливо потрібен, адже наш район ‒ серед важкодоступних. Сподіваємося, що з його допомогою буде врятовано більше життів. Спасибі Фонду Ріната Ахметова, ‒ підкреслив Андрій Гунда.

Проєкт «200 швидких для України» був реалізований за особистим рішенням Засновника Фонду Ріната Ахметова. Українська медицина отримала 64 позашляховики, 22 неонатальних автомобілі та 114 «реанімації на колесах».